Символ України, що чинить спротив світовому злу: Кулеметниця ЗСУ потрапила на обкладинку Vogue, відтіснивши знаменитих артистів, політиків, бізнесменів світу

Українська кулеметниця Оксана "Ксена" Рубаняк з'явилась на обкладинці весняного номера Vogue Ukraine. Військова позувала у формі. Руде волосся заплела в косу. Фотографував її британець Бретт Ллойд.

"Весняний номер присвячений людям і справам, які надихають, - тут зібрані історії українських дизайнерів, художників, кураторів і меценатів, які змінюють культурний і соціальний ландшафт навколо себе", - йдеться у описі журналу.

Оксана Рубаняк до того, як стала кулементницею 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, працювала в Івано-Франківській міській раді.

У березні 2022 року "Ксена" отримала поранення під час боїв за Вугледар. Після реабілітації повернулася на передову. Вона захищала Україну на Бахмутському, Вугледарському та Мар'їнському напрямках.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...