Син начальника Вінницького ТЦК гарантував усім "клієнтам" документи для виїзду за кордон, а далі щось пішло не так (фото)

Державне бюро розслідувань викрило та затримало сина посадовця з Вінницького військкомату, який вимагав $20 тис. за оформлення пакету документів для виїзду за кордон. Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передають Патріоти України.

Зазначається, що син посадовця ТЦК обіцяв, що його батько підготує усі необхідні документи, які дозволять уникнути мобілізації та виїхати з України. Фігурант також пропонував свої «послуги» й іншим людям.

Правоохоронці затримали сина посадовця 14 червня під час отримання $15 тис. Як зазначають в ДБР, раніше він вже встиг отримати від «клієнта» $5 тис. Також правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи фігуранта та його батька. Під час цього ДБР вилучило пусті повістки, більше десятка копій паспортів чоловіків призовного віку, готівку у різній валюті.

Сину начальника Вінницького ТЦК повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням, йому загрожує до 8 років ув’язнення. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 1 млн грн.

Правоохоронці також перевіряють причетність до злочину не тільки батька затриманого, а й інших посадовців Вінницького ТЦК та СП.

ІХрестоносці на східному порубіжжі Європи: Звідки взялися українські козаки і чи ведуть свій родовід від давньоруських богатирів

середа, 26 червень 2024, 21:30

Виникнення Українського козатства є однією з найзагадковіших і найважливіших сторінок історії, на котрий нема довершеної відповіді. Однак певні віхи формування цього войовничої і добре зорганізованої верстви українського суспільства все ж відомі, зазна...

"Динаміка гарна": У Раді похвалилися темпами мобілізації після прийняття нового закону

середа, 26 червень 2024, 21:20

Верховна Рада та Міністерство оборони досягли головної мети, яку закладали в закон про мобілізацію. На сьогодні понад 2 млн українців оновили свої військово-облікові персональні дані. Про це заявив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розві...