Синоптик дав несподіваний прогноз на листопад: Якої погоди чекати українцям

Цього року листопад в Україні, ймовірно, виявиться теплим та сухішим за норму. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog, передають Патріоти України.

За його словами, територія України буде знаходитися в основному під впливом антициклонів і полів підвищеного тиску.

"Очікується переважання теплих повітряних мас, тому температурний фон виявиться вищим за норму, особливо у західних областях країни. Кількість опадів прогнозується нижче за кліматичну норму на 15-20%, у західній частині близькою до норми", - каже синоптик.

За його даними, основна части опадів буде у вигляді дощу. "Формування снігового покриву з урахуванням поточних прогнозів є малоймовірним", - додав він.

У західних областях середньомісячна температура очікується в межах +4,4 ...+6,5 °С (що на 1,5-2 градуси вище середніх багаторічних показників). Кількість опадів буде близькою до норми.

У північній частині країни середньомісячна температура становитиме +2,7…+4,0 °С (вище за норму на 1,5-1,7 °С). Кількість опадів очікується в межах норми.

У центральних областях середня температура за листопад прогнозується близько +3,5 ... +4,4 °С, що на 1,5-2 градуси вище середніх значень. Кількість опадів також буде в межах норми.

На півдні України середня температура очікується в районі +5,2…+8 °С, що на 1,5-2 градуси вище за норму. Опадів буде на 10-15% більше норми.

У східній частині України середня температура за листопад виявиться в межах +3…+3,5 °С, що на 1-1,5 градуси вище за середні багаторічні показники. Сума опадів очікується близько норми.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...