Синоптики налякали українців прогнозом на жовтень і листопад

Погода в Україні до кінця осені буде дещо аномальною через пересування сезонів.

Погода в Україні в першій половині осені була надзвичайно теплою. І така тенденція буде спостерігатися й надалі. Синоптики кажуть, що в Україні відбувається певне пересування сезонів, і погода цієї осені не стане винятком. Так, за словами заступника директора Українського гідрометцентру Анатолія Прокопенка, найтепліше у жовтні буде на Півдні та Закарпатті. На інших територіях температура повільно, але вірно, буде опускатися, передають Патріоти України з посиланням на Експрес.

"На більшій частині території країни до кінця жовтня буде відбуватися перехід середньодобової температури повітря через плюс 8 градусів, лише на Закарпатті та півдні це відбудеться в першій декаді листопада, - вважає Прокопенко.

Що стосується середньомісячної температури, то в Укргідрометцентрі прогнозують її на рівні +7+12 градусів, а в горах близько +6+7 тепла. Опади до кінця жовтня також будуть в межах норми.

Кліматологи кажуть, що в останні роки в Україні спостерігається зсув сезонів. "Зима насувається на весну, літо - на осінь (до речі, в цьому році у вересні переважали літні температури), а осінь - на зиму", - зазначив кліматолог Василь Троцюк, директор Науково-аналітичного центру.

Що стосується цієї осені, то експерт говорить про те, що похолодання буде плавним. "З 10 жовтня розпочнеться перехід до пізньої осені. Зауважу, це лише перехідний етап, який триватиме до листопада. Від 10 до 25 жовтня вдень стовпчики термометрів будуть підійматися максимум до 18 градусів тепла, вночі буде від 4 до 8 градусів. В цей час в центральній частині нічні показники можуть опускатися до нуля", - зазначив кліматолог.

Що стосується погоди в листопаді, то температура почне поступово знижуватися в першій декаді, а в другій - дійде вночі до нуля. "Після 20 листопада буде падати дощ зі снігом, потім почне сніжити, але сніг швидко буде танути. А в цілому середня температура в другій половині осені буде перевищувати норму на 1,5-2 градуси", - зазначив Троцюк.

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...