Синоптики помилилися з передбаченням: Туристичний сезон у Кирилівці розпочато

Що потрібно знати про відпочинок в Кирилівці - і чому вам варто їхати сюди зараз

Азовське море в червні (Фото: kirillovka_assol / instagram) Плануючи відпустку, ми звикли перевіряти метеозведення. І побачивши, що наближається сезон дощів де-небудь в Кирилівці, поспішаємо вибрати інше місце для відпочинку, повідомляють Патріоти України.

Тим більше, Азовське узбережжя місцями дійсно затопило - в Маріуполі працюють водолази, а в згаданій вище Кирилівці, згідно з даними синоптиків, цілий тиждень тривають грози.

Але на ділі ні про які стихійні лиха на лиманах мова не йде. Надлишкові опади на цій території - взагалі вкрай рідкісне явище, яке трапляється раз на десятиліття або ще рідше.

Грози в Кирилівці - це короткостроковий дощ, який йде, і справді, кожен день, але триває недовго і не доставляє особливих незручностей відпочивальникам. Тим більше, тут дуже сонячно і часом навіть жарко, тобто, погода цілком сприятлива для звичайного пляжного відпочинку.

Можете самі переконатися в цьому, подивившись веб-камери. Взагалі, саме онлайн-трансляції - найкорисніша річ для відпочивальника. І здорово, що камери встановлені вже на багатьох курортах України.

Яким буде червень в Кирилівці за даними синоптиків?

Пляжний сезон тут почався, незважаючи на попередження про проблеми з погодою. На початку червня в Кирилівку, як завжди, приїхали любителі відпочинку в Україні.

І любити є за що. По-перше, мінливі карантинні обмеження на в'їзд в різні країни світу збивають з пантелику і можуть відбити охоту до закордонних курортів. Особливо, у тих, хто вже пару раз відкладав відпочинок в цьому і минулому році.

По-друге, неминучим наслідком боротьби з пандемією стала втрата доходу багатьма нашими співвітчизниками. І навіть ті, на чиєму бюджеті коронавірус не позначився, часто вважають за краще економити гроші - пандемія наочно показала важливість накопичень.

Кирилівка доступна кожному. Так, тут є готелі, які пропонують дуже комфортні умови і мають високий цінник, але набагато більше розрахованих на сім'ї з середнім і нижче доходом.

До речі, про сім'ї. Оскільки в Кирилівці тепле і мілке море, сюди із задоволенням їдуть з маленькими дітьми. Бюджетні ціни дозволяють відпочивати довго - впродовж кількох тижнів, що корисно малюкам та їхнім батькам.

У Кирилівці є аквапарк і дельфінарій. Останній, між іншим, найбільший в Україні, він розрахований на 870 відвідувачів. Вартість стандартного квитка на виставу в 2021 році становить 250 грн, а за задоволення поплавати з розумними морськими ссавцями протягом 10 хвилин доведеться заплатити вже близько 2300-2400 грн. Недешево, але в Одесі аналогічна розвага обходиться вже в 3-4 тисячі гривень. У Харкові - рівно 4000 грн.

Крім найбільшого дельфінарію в Україні, Кирилівка може похвалитися ще й найбільшою ланцюговою каруселлю - її висота становить цілих 57 метрів. Вона знаходиться в місцевому луна-парку, і це розвага для дітей старшого віку, а ось малюкам пропонуються батути та інші менш екстремальні атракціони.

Вартість сеансу катання варіюється від 50 до 80 грн, що теж доступно для більшості сімей.

А як щодо харчування?

У невеликому селищі працює кілька сезонних закладів, в яких можна спробувати рибу і морепродукти, фастфуд, суші, піцу, домашню кухню. Ціни тут не те, що доступні, а навіть викликають розчулення у жителів великих міст. Наприклад, обід з курячої відбивної і овочевого салату обійдеться в суму до 50 грн - і то, якщо ви виберете кафе при готелі, який знаходиться прямо поруч з дельфінарієм.

Піца в селищі коштує від 110 грн, а 100 г шашлику - 50 грн.

Підводні камені Кирилівки

Говорячи про мінуси цього курорту, можна відзначити лише невисокий рівень сервісу в готелях і транспортні незручності.

Якщо ви звикли відпочивати в Туреччині з олл інклюзівом і трансфером до готелю - тут вам навряд чи сподобається. Шведський стіл на Азовському морі поки не прижився, тож доведеться познайомитися з місцевими бістро і кафе.

Що стосується транспорту, це, мабуть, найбільший мінус українського туризму в цілому. На півдні розташовані всього три працюючі аеропорти, найближчий до Кирилівки - Запоріжжя, але від нього доведеться добиратися автобусом майже 200 км, і з великою часткою ймовірності, доведеться робити пересадку.

Інший спосіб дістатися - поїзди. З початком курортного сезону Укрзалізниця традиційно запускає додаткові маршрути до курортних міст, але найближча залізнична станція до Кирилівки - Мелітополь, і від нього теж доведеться добиратися маршруткою, автобусом або таксі.

Хоча якщо у вас є автомобіль і бажання здійснити подорож просторами нашої країни - проблем вже менше.


Джерело: НВ

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...