"Львів вже відчув на собі подих Арктики": Синоптики розповіли, де в Україні очікувати різкого похолодання (карта)

На захід України увірвалося похолодання, далі атмосферний фронт просувається на схід через центр країни, передають Патріоти України.

Станом на 15:00 у Львові температура повітря впала до +6 градусів, водночас у Харкові вона досягла 23 тепла, повідомив в Facebook начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

"Львів вже відчув на собі подих Арктики. На 15:00 там всього +6. Водночас в Черкасах +16, а в Харкові майже спека +23", – підкреслив він.

Синоптик додав, що похолодання рухається в східному напрямку через центральну частину України, де вже спостерігаються грози з більш інтенсивними зливами.

Як уточнює синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології та директор Клубу любителів метеорології Ігор Кибальчич, зараз в південних, центральних і північних областях відзначаються грози, місцями з градом і шквалами до 20 м/с.

"Грози вишикувалися в 2 паралельні лінії – на предфронтальной лінії нестійкості і безпосередньо на найхолоднішому фронті. Приземний аналіз від Метеорологічного інституту Нідерландів найбільш вірно відображає синоптичну обстановку сьогодні вдень в нашій країні", – написав він у Facebook.


У свою чергу Пострінань додав, що найближчої ночі очікуються заморозки на поверхні грунту від 0 до 5.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...