Синоптики розповіли про погоду на вихідних

На початку тижня синоптики розповіли, що вже через кілька днів в Україні різко похолодає. А поки в Києві був зафіксований черговий температурний рекорд за весь час метеоспостережень, зазначають Патріоти України.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, в ніч на 14 жовтня в столиці температура не опустилася нижче + 14,5 градуса. Попереднє рекордне значення + 12,0 ° З 1993 року перевищено на 2,5 градуса.

Чого ж нам чекати від природи найближчим часом? З цим питанням звернулися до відомих синоптиків. У п'ятницю, 16 жовтня, дощі пройдуть у багатьох регіонах України, крім південних і східних областей, прогнозує Український гідрометцентр. Швидкість вітру - близько 12 метрів в секунду. Вдень на Закарпатті стовпчики термометрів опустяться до відміток плюс 9-11, а в Криму повітря прогріється до 23 градусів тепла.

У суботу, 17 жовтня, опади очікуються по всій території країни, швидкість вітру - близько 12 метрів в секунду. Вдень у західних областях температура місцями опуститься до плюс 5, а в Криму все ще буде по-літньому тепло - до 23 градусів.

У неділю, 18 жовтня, прогнозується суха погода, швидкість вітру - близько 10 метрів в секунду. Вдень на заході та півночі місцями буде досить прохолодно - плюс 6, в південний і східних областях повітря прогріється до 16 градусів.


У понеділок, 19 жовтня, опадів не очікується, але буде по-осінньому прохолодно. Швидкість вітру - близько 10 метрів в секунду. У західних та північних регіонах вночі температура опуститься до 2 градусів.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що 18 і 28 жовтня по всій країні пройдуть дощі.

- У другій половині місяця температура повітря підніметься до відміток 17-18 градусів тепла, - каже синоптик. - А по ночах буде досить холодно: стовпчики термометрів опустяться до відміток плюс 2-4.

Джерело: Факты

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...