Сиротою лишилася маленька дитина: На Тернопільщині чоловік вбив молоду дружину й наклав на себе руки (фото)

На Тернопільщині в невеликому містечку Теребовля в ніч на 19 червня сталася трагедія. Чоловік убив свою молоду дружину, а потім наклав на себе руки. Знайомі кажуть, що стосунки в родині давно не складалися і пара була на межі розлучення. Однак такої розв'язки ніхто не очікував, передають Патріоти України.

Перед смертю попросив забрати дочку

За повідомленням поліції Тернопільської області, рано-вранці надійшов дзвінок від жінки, яка заявила, що в будинку брата виявила убитою його 28-річну дружину.

Коли правоохоронці прибули на місце, то у дворі будинку знайшли й тіло чоловіка. Він підірвався на вибуховому пристрої. А незадовго до своєї смерті він подзвонив сестрі, попросив прийти і забрати його 3-річну дочку Аллу. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 КК України (Умисне вбивство).

Збиралася розлучитися й забрати дочку в Німеччину

Зараз у маленькому містечку тільки й обговорюють новину про смерть подружжя. Загибла 28-річна Ганна Яненко була медсестрою. Її чоловік, 39-річний Роман Шманько, офіційно ніде не працював. Очевидно, між ними відбулася сварка. За словами знайомих, чоловік вдарив дружину праскою по голові, а потім задушив дротом від нього.

"Те, що Роман не планував вбивати Аню, це точно. Але що в них там сталося і чому так сталося, тепер знають тільки вони удвох", – говорить OBOZREVATEL знайома родини.

Жінка розповідає, що чоловік і жінка вже були в процесі розлучення. Аня збиралася забрати дочку в Німеччину, де вона працювала вже кілька років. Вона вважала, що майбутнє для доньки в цій країні буде краще. Але Роман довго не давав згоди і не підписував документи.

Правда, недавно начебто вони домовилися. "Аня прилетіла з Німеччини, а Роман повернувся з Польщі. Рома замовив столик у ресторані, щоб відзначити день народження дочки, їй виповнювалося 3 рочки. Те, що про нього говорять, що нібито він ніде не працював, це неправда. Так склалося, що Роман сидів із маленькою донькою.

А Аня незабаром після народження дитини виїхала на роботу до Німеччини. Як він міг працювати з маленькою дитиною? Виховувати дочку йому допомагала рідна сестра, її дівчинка навіть називала мамою. Потім кілька разів Рома з дівчинкою їздили до Ані в Німеччину. І ось тепер вона вирішила офіційно забрати туди дочку", – розповідає знайома.

Чоловік бив Аню

Інша подруга Ані каже, що та росла сиротою, кілька років тому маму Ані вбили. Про те, як це сталося, по місту ходили різні чутки, але з часом усе забулося. Виховувала її бабуся. У жінки були два рідних брати, один із яких помер. А також зведений брат.

"Вона закінчила медичне училище. Аня, незважаючи на складну долю, була дуже цілеспрямованою й розумною дівчиною. Вона давно хотіла поїхати працювати за кордон. Подавала документи. І дозвіл на роботу в Німеччині отримала якраз тоді, коли їй потрібно було народжувати доньку. Тому вони з Ромою вирішили, що вона поїде туди, влаштується, а потім забере і їх", – говорить OBOZREVATEL подруга.

Весь цей час Аня надсилала частину грошей чоловікові з донькою. Але і сім'я Романа також допомагала йому виховувати дитину. За словами знайомих, хлопець із заможної сім'ї. Його батько колись був навіть директором єдиного в місті ресторану.

Однак подруга розповідає, що Роман частенько піднімав на дружину руку. "Вона з'являлася з синцями. Навіть у Німеччині, коли він туди до неї приїжджав, він і там її бив. Тому вона й вирішила з ним розлучитися", – вважає дівчина.

Але є й інша версія трагедії. Один із друзів Шманька розповів, що в Німеччині Роман нібито застав Ганну з іншим чоловіком. "Вона була в машині з ним. Той ледве вижив після цього. Роман змушений був виїхати з Німеччини після цього. Насправді він був не проти того, щоб дочка жила в Німеччині", – говорить OBOZREVATEL приятель Романа.

Чоловік додає, що не виправдовує того, що Роман убив дружину, залишив сиротою свою дочку. Але сама трагедія почалася кілька місяців тому, ще в Німеччині. Аню поховали в рідному місті 20 червня на Трійцю, в день народження її єдиної дочки. Її могила розташована неподалік від могил мами і бабусі.

Джерело: Обозреватель

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...