"Сирському видніше": У Міноборони спробувати пояснити, чому з законопроєкту прибрали демобілізацію

Норми щодо демобілізації і ротації військовослужбовців в Україні будуть розглянуті в окремому законопроєкті. Це питання виключили з урядового законопроєкту про мобілізацію, який парламент має розглянути в другому читанні, після звернення головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, передають Патріоти України.

Про це сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що Сирський висловив побажання винести пункт про демобілізацію в окремий документ, усвідомлюючи оперативну ситуацію на фронті.

"Кінцевий термін служби було винесено у законопроєкт. Це сталося після звернення головнокомандувача Олександра Сирського, який розуміє оперативну ситуацію вздовж лінії бойового зіткнення, розуміє, які сили і засоби є в наявності та усвідомлює планування, яке передбачається найближчим часом", – зазначив Лазуткін.

Він наголосив, що ніхто не відмовляється від демобілізації і термін 36 місяців нікуди не зникає. Лазуткін також зауважив, що проєкт закону про демобілізацію буде розроблятися не з нуля і цей процес розпочнеться вже найближчим часом.

"Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок дуже і дуже багато", — сказав він. За словами речника Міністерства оборони, є доручення від парламентського комітету розробити протягом 8 місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації і демобілізації.

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...

Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...