Ситуація критична: Дністер затопив дороги міжнародного значення, завтра вода підніметься ще вище

Через розлив Дністра підтоплені дороги міжнародного значення

У західних областях повені спричинили підтоплення доріг міжнародного значення. Дністер вийшов з берегів, повідомив на брифінгу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначають Патріоти України. Ситуація на заході залишається критичною. На Франківщині потоки руйнують дороги, дамби та мости. Але в окремих гірських районах рівень води падає.

"Зруйновано декілька приватних будинків. Взагалі стерті з лиця землі. Ми також це бачили. Загальна сума збитків ще до обрахунку неможлива", - наголосив голова уряду.

У Вінницькій області почалися підтоплення у зв’язку з підвищенням рівня річки Дністер. Синоптики оголосили штормове попередження. Про це в середу, 24 червня, повідомили у пресслужбі Укргідрометцентру. Як зазначили синоптики, було прийнято рішення підвищити середньодобовий скид з Дністровської ГЕС і встановити витратою 2000 м3/с.

“При цьому рівень води Дністра в створі поста Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами р. Дністер прирічкових ділянок і окремих об’єктів в районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки”, – йдеться в повідомленні.

При цьому в Ямпільській районної державної адміністрації повідомили, що станом на 16:00 24 червня рівень води в річці Дністер становить 4,65 метра.

“Частково підтоплені присадибні ділянки в селах Михайлівка, Велика Кісниця, Цекинівка і у місті Ямполі. Доводимо до вашого відома, що при висоті рівня води в Дністрі 5,6 м від нульового рівня можливе підтоплення будинків”, – повідомили в РДА.

В найближчу добу на Прикарпатті у річці Дністер очікується проходження максимальних рівнів паводку. Річка може піднятися до більше ніж дев'ять метрів. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького рибоохоронного патруля.

Проходження максимального рівня води паводку очікується завтра вдень.

Там, вдень 25 червня очікується підйом рівня води до 880 - 930 см (максимальна витрата 3900 - 4200 м3 / с). У зв'язку з цим можливе затоплення заплави сільськогосподарських угідь, прирічкових господарських об'єктів і будинків в населених пунктах Борщівського та Заліщицького районів Тернопільської області.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...