"Ситуація критична": Ярош просить врятувати легендарного комбата УДА Андрія Гергерта "Червня"

Андрій Гергерт 5 років на фронті боровся з ворогами України. Тепер він бореться з важкою хворобою.

Дмитро Ярош і Андрій Гергерт. Фото: соцмережі.

Заступник командира УДА, командир 8-го Окремого батальйону і кавалер двох орденів Богдана Хмельницького Андрій Гергерт бореться зі смертельним захворюванням. Про це в Facebook написав колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, передають Патріоти України.

Ось що він пише: "Заступник Командувача Української добровольчої армії, командир 8-го Окремого батальйону, Лицар двох орденів Богдана Хмельницького, наш Брат по зброї Андрій Гергерт 5 років на фронті боровся з віковічним ворогом України.

Тепер він бореться з важкою хворобою... Частину грошей на лікування вже знайдено, але сума дуже велика. Тому, ми звертаємося до наших братів і сестер, українців, з проханням про допомогу.

Андрій - мудрий, мужній і шляхетний, він - вірний син України. Допоможемо йому здолати кляту хворобу!

Картка ПриватБанку 4627055110009379
Гергерт Андрій Валерійович".

8-й батальйон УДА на своїй офіційній сторінці в Facebook інформацію про хворобу підтвердив. За їхніми даними, у Гергерта діагностували рак шлунка. "Зараз комбат на операційному столі", - повідомили військові. Вони уточнили, що "ситуація дуже складна".


"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...