"Охочих працювати немає, як і місць": Медик з Києва розповів про критичну ситуацію в лікарні через коронавірус

У Центральній районній лікарні (ЦРЛ) Києво-Святошинського району спостерігаються проблеми з місцями для хворих на COVID-19 та кількістю медпрацівників. Про це "Громадському" розповів лікар ЦРЛ Києво-Святошинського району Олександр Азаров, передають Патріоти України.

За його словами, наразі лікарня може вмістити не більше ніж 60 хворих, попри те що офіційно зафіксовано 120 ліжок для пацієнтів із COVID-19.

З самого початку епідемії лікарня приймає хворих на коронавірус, вона вважається найбільшою районною лікарнею в Київській області. За словами Олександра, до них направляють третину пацієнтів з області, починаючи від Іванкова (Вишгородський район Київської області) до Фастівського району. Ще з березня інфекційне відділення, яке всього має дев’ять боксів (приблизно по 2-3 ліжка в кожному), було заповнене, тому хворих почали класти в інші відділення.

"Спочатку в нас заповнили терапевтичне відділення, потім урологічне. Зараз залишилося незаповненим хірургічне і травматологічне, більше класти немає куди", – розповів Олександр.

Лікар зазначив, що заповнювати два останніх відділення немає можливості, бо не вистачає медичних працівників і відповідного забезпечення біля цих ліжок.

"Якщо ми перепрофільовуємо відділення, хірургічне, наприклад, то його треба обладнати. Зараз у нас не вистачає кисневих редукторів та масок. Кисень є, він розведений, але редукторів 20-30 усього, а хотілося б мати їх біля кожного ліжка", – пояснив він.

Також медик відзначив проблему з медперсоналом, третина якого перехворіла й ще певна частина звільнилася.

"Охочих працювати у третьому відділенні, яке було перепрофільоване, фактично немає. У нас були такі чергування, коли на чотири відділення працював один лікар, а інколи навіть без медсестри", – розповів Азаров.

За його словами, місця для хворих із підтвердженим коронавірусом є, тому що таких пацієнтів можна класти в одну палату, але з місцями для хворих з підозрою в області проблема.

"Була ситуація, коли такий хворий був у Софіївській Борщагівці, його не було куди класти, і людину везли в Миронівку або Кагарлик, це за 100-120 км від Києва", – розповів лікар.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...