Ситуація критична: Спікер Нацгвардії пояснив, чому дуже складно прорватися з боями до "Азовсталі"


Пробитися з боями в Маріуполь і деблокувати завод "Азовсталь" вкрай дуже складно і напевно призведе до великих втрат - тому що лінія оточення окупантами досягає в цілому 100 кілометрів. Про це заявив спікер Нацгвардії України Руслан Музичук в ефірі інформаційного телевізійного марафону, передають Патріоти України.

"Ситуація в Маріуполі залишається дуже складною, тривають обстріли і бомбардування "Азовсталі". Вже третій місяць військовослужбовці Маріупольського гарнізону, серед яких бійці "Азова", Нацгвардії, ЗСУ, прикордонники, тримають вже героїчну оборону" Азовсталі" української оборони", ‒ сказав він.

Музичук сказав, що зараз головне завдання - привернути увагу всього світу до Маріуполя. Для того, щоб для захисників "Азовсталі" була можливість провести процедуру "екстракції" (тобто евакуації в третю країну). Спікер особливо поінформував, що 14 травня відбулася зустріч родичів захисників "Азовсталі" з представниками української влади.

"Це була велика неофіційна зустріч з сім'ями захисників, за участю віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук, міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної, командувача Нацгвардією, представників Генштабу ЗСУ та Держприкордонної служби. Представники влади пояснили, що конкретно робиться з точки зору держави, уряду і військового керівництва України для вирішення ситуації і порятунку захисників "Азовсталі", – підсумував Музичук.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...