Ситуація може стрімко погіршитися: Американські військові в Польщі готуються до евакуації громадян США з України

Військові Сполучених Штатів Америки в Польщі готуються надавати допомогу громадянам США у разі наступу російських військ в Україні. Про це повідомляє британське агентство Reuters з посиланням на свої джерела серед американських чиновників, передають Патріоти України.

На умовах анонімності чиновники розповіли журналістам, що американські війська не увійдуть з Польщі в Україну в разі нової російської військової агресії для того, щоб евакуювати громадян США.

При цьому в Польщі для евакуйованих американців створять тимчасові об’єкти. Водночас представник Адміністрації президента США заявив, що держава не планує масову евакуацію своїх громадян з України.

Американське видання The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомляє, що президент Байден схвалив план Пентагону щодо евакуації американців у разі військового вторгнення Росії до України.

Відзначається, що до Польші прибули близько 1700 американських військових, які найближчими днями почнуть розгортати в країні контрольно-пропускні пункти і тимчасові намети для того, щоб підготуватись до прийому й розміщення громадян США у разі евакуації

За даними чиновників, наразі в Україні знаходяться близько 30 тисяч американських громадян. Сполучені Штати не хочуть, щоб евакуація відбувалася хаотично, як у Афганістані. У той же час США вважають, що український уряд і армія не здадуться так просто, як афганська влада перед талібами.

Джерела журналістів підкреслюють, що евакуація американських громадян до вторгнення стане сигналом для Путіна, що США вважають агресію неминучою і більше не покладаються на дипломатичні методи врегулювання конфлікту.

В Україні запустили електронну чергу до ТЦК: Як записатися і що треба знати

понеділок, 20 травень 2024, 2:35

Міністерство оборони розпочало тестування свого нового сервісу - електронної черги до ТЦК та СП. Попередній запис уже доступний у 19 територіальних центрах комплектування. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Міноборони. Так, тестування серві...

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс прокоментував перемогу Усика

неділя, 19 травень 2024, 23:55

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс привітав Олександра Усика з перемогою над Тайсоном Ф’юрі. Відповідний текст він написав у соцмережі Х, передають Патріоти України. «Сьогодні ввечері ми стали свідками приголомшливого бою і твору історії. Я ради...