"Ситуація може змінюватися": У Міненерго пояснили, чому не варто робити прогнозів щодо відключення світла взимку

У Міністерстві енергетики України наголосили, що зараз ще зарано говорити про те, що взимку в нашій країні будуть тривалі відключення світла. Там зазначили, що ситуація може змінитися кожного дня. Причиною цього є постійні атаки військ РФ на нашу інфраструктуру. Про це в ефірі національного телемарафону сказала заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук, передають Патріоти України.

"Сьогодні про будь-які цифри по годинах щодо обмежень (електрики. – Ред.) взимку поки рано говорити. Усі ці атаки завдають додаткових проблем енергосистемі, однак зараз говорити про те, що у нас будуть тривалі відключенні взимку, поки рано. Однак, звичайно, ситуація може змінюватися кожного дня і після кожної атаки", – наголосила вона.

Чиновниця також розповіла про підготовку до осінньо-зимового періоду. Наразі вже вдалося відновити частину критично важливого обладнання, продовжується технічне обслуговування та підготовка обладнання і об’єктів генерації, об’єктів системи передачі і розподілу.

"Зараз ключове завдання для всіх нас – це захистити об’єкти енергетичної інфраструктури, щоб ті пошкодження, які будуть, були мінімальними", – сказала Гринчук. За її словами, у Міненерго сподіваються, що зможуть достатньо швидко відновитися після масованої ворожої атаки 22 червня, що завдала значних пошкоджень.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...