Ситуація наближається до критичної: Степанов уточнив передумови для повного локдауну в Україні

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що повний локдаун в Україні можливий у разі колапсу медичної системи, передають Патріоти України.

А нині, визнає глава МОЗ, до цього і йде, адже кількість ліжко-місць у медустановах вичерпується. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Введення будь-яких обмежень міністр назвав просто життєвою необхідністю для країни в реаліях пандемії. "Зважаючи на сьогоднішню динаміку, ми можемо говорити, що критична завантаженість – це від 25 до 30 тисяч нових заражень на добу. У такому разі завантаженість нашої медичної системи може бути близькою до 80%, а це вже серйозна цифра", – пояснив він.

Глава МОЗ додав, що складна ситуація з місцями для пацієнтів із COVID-19 спостерігається в лікарнях трьох регіонів – Києві, Одесі та на Харківщині. Загалом же, за його словами, в країні зайнято вже 52% таких ліжко-місць.

Нагадаємо: на тлі погіршення ситуації з коронавірусом у світі деякі країни ухвалили рішення ввести повторний локдаун, щоб зупинити швидке зростання захворюваності – розглядається цей варіант і в Україні.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...