"Ситуація перейшла критичну межу, у нас залишилися години": Командир морпіхів закликав світ врятувати Маріуполь

Захисники українського Маріуполя, що вже два місяці у повній блокаді тримають оборону проти значно більшого за чисельністю угруповання російських окупантів, знову просять світ про порятунок цивільних громадян та поранених військових з території комбінату "Азовсталь". Там, під бомбами та безперервними обстрілами, залишаються сотні мирних жителів, понад 500 пораних військових та українскі захисники, які продовжують тримати оборону, передають Патріоти України.

Українські морпіхи у Маріуполі закликають світ врятувати сотні життів - і розпочати організацію екстракції або "зелених коридорів" для виведення мирних жителів та поранених воїнів. Про це заявив команди 36 ОБМП Сергій Волинський у коментарі "Схемам".

Комбриг з позивним "Волина" наразі перебуває в оточенні на території "Азовсталі". За його словами, там зараз залишаються сотні мирних мешканців, зокрема, жінок та дітей, а також понад 500 поранених захисників міста. Також на комбінаті в оточенні перебувають військовослужбовці ЗСУ та Нацгвардії, а також інших українських силових структур, котрі захищають Маріуполь.

"Волина" розповів, що "Азовсталь" окупанти масовано обстрілюють – навіть тоді, коли декларують "режим повної тиші для забезпечення гуманітарних коридорів". Обстріли з використанням артилерії та фугасних авіабомб ФАБ-3000 тривають по 7-10 годин на добу. Також комбінат штурмують групи окупантів по 100 осіб з підтримкою БТРів і танків.

Командир морпіхів закликав світ врятувати людей у Маріуполі. "Це робота дипломатів, це робота пана президента, це робота міжнародної спільноти. Потрібно кричати! Просто словами підтримки і глибокими подихами ситуацію вже не врятувати. Вона перейшла критичну межу. Має бути всім соромно, починаючи від Байдена, який закликає світ до демократії та людяності, і до останнього політика, який лягає спати в теплу, чисту постіль, який вдосталь їсть та п’є води, за те, що тут діти перебувають більш ніж 50 діб за умов повної ізоляції", – заявив Волинський.

Чи буде для цього забезпечено евакуацію через "зелені коридори", чи процедуру екстракції, що передбачає виведення людей у безпечну зону на територію третіх країн - не так і важливо, каже захисник Маріуполя.

"Ми маємо надію, що світові лідери і дипломати всього світу все ж таки почують нас і знайдуть правильну платформу, знайдуть шляхи вирішення ситуації. Для нас, можливо, залишилися години, про дні, мабуть, уже і не йдеться", – повідомив він.

Українським воїнам у Маріуполі доводиться протистояти ворогові, що значно переважає їх і за чисельністю, і за оснащенням.

"Противник має у десятки разів більшу чисельність угрупування, повністю контролює небо, бомбардує нас бомбами, наприклад такими, як ФАБ-3000. Залишаються вирви там по 20 метрів в глибину в землі. Постійно використовується артилерія різних калібрів, у тому числі ракети, в тому числі артилерія, яка базується на морі", – повідомив комбриг морпіхів.

І, на відміну від українських воїнів та мирних жителів, що стали заручниками окупаційної армії, загарбники мають і підвезення провізії та ліків, і поповнення боєкомплекту.

"Більш ніж півтисячі поранених військовослужбовців, на території перебувають сотні цивільних осіб, серед них діти та жінки. Їжі немає, води немає, медикаментів немає… У підвальних та напівпідвальних приміщеннях через сирість не загоюються рани, хлопці гниють… Отака ситуація", – окреслив катастрофічне положення людей на "Азовсталі" Волинський.

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...