Ситуація погіршується: Ще сім областей України переходять у "червону" зону карантину, названо дату

В Україні значно розширили "червону" зону карантину. В цій зоні тепер буде на 7 областей більше, передають Патріоти України, посилаючись на Facebook-сторінку міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

В "червону" зону карантину з 30 жовтня переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська та Львівська області, повідомив міністр. "За дорученням прем’єр-міністра України Денис Шмигаль провів засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - повідомив Чернишов.

Обмеження "червоної" зони

При попаданні в" червону " зону в регіоні забороняється робота кафе, ресторанів, ТРЦ, кінотеатрів, ринків, фітнес-центрів. Також забороняються масові заходи. Працювати продовжують продуктові магазини, АЗС, пошта, банки, аптеки, ветклініки.

Для того, щоб уникнути обмеження, потрібна стовідсоткова вакцинація або негативний ПЛР-тест або тест на антиген. З 21 жовтня в Україні діють нові правила міжобласних перевезень. На поїзд, літак або автобус можна сісти лише при наявності сертифіката вакцинації, негативного ПЛР-тесту або тесту на антиген.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...