Ситуація стрімко погіршується: Жорсткий карантин у деяких областях можуть ввести вже з 22 червня

Міністерство охорони здоров'я представило сценарії реагування на поширення коронавірусу в Україні. Згідно з гіршим сценарієм, у деяких областях країни вже з 22 червня можуть ввести жорсткий карантин. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що в разі погіршення ситуації в регіоні, карантин доведеться посилювати. "Графік показує, при якому сценарії і як буде впроваджуватися адаптивний карантин на території країни. Ми не говоримо, що вже через два тижні ми будемо закривати країну на карантин. Цей графік показує, що в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути введений з 22 червня. Динаміка зростання може це показати", - сказав Ляшко.

Також у МОЗ зазначили, що існує висока ймовірність, що Україна зможе пройти літо без карантину. "Ймовірність, що влітку ми можемо пройти без карантину, також досить висока. Ми можемо 3-4 місяці прожити без карантину. Головне-дотримуватися санітарних норм і м'яко виходити з карантину. Якщо цього не робити, ми можемо запускати вже певні області в карантин, в тому числі і жорсткий карантин", - сказав Ляшко.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...