Ситуація з електроенергією погіршилася: Чи загрожують Україні відключення світла найближчим часом

В Україні деякі блоки електростанцій все ще перебувають у ремонті. Тому з початком морозів енергосистема зіткнулась з проблемами. Про це розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

За її словами, дефіцит покрили за допомогою аварійного імпорту з Польщі, Румунії та Словаччини. А причини виходу деяких блоків в аварійний ремонт зараз досліджуються.

"Такі ситуації можливі, вони бували і раніше, і до війни, і в воєнний період... Ситуація контрольована, в нас є резерви, є достатньо потужностей і поки що ми не плануємо ніяких відключень споживачів від електроенергії", - сказала заступниця міністра енергетики.

Нагадаємо, у середу, 22 листопода, із приходом перших серйозних морозів в енергосистемі України зафіксували дефіцит електроенергії. Аби збалансувати систему, "Укренерго" довелося застосувати аварійну допомогу від країн-сусідів.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...