Ситуація загострюється: "Остання заява Байдена в контексті нашої війни якоюсь мірою еквівалентна відкриттю союзниками другого фронту під час Другої світової", - Голобуцький

"Офіс національної розвідки США оприлюднив доповідь про втручання Росії і деяких громадян України у вибори американського президента у 2020 році: "...Путін контролював діяльність українського народного депутата Деркача, який зіграв велику роль в діяльності Росії щодо впливу на вибори", - пише у своєму блозі Олексій Голобуцький, передають Патріоти України, і продовжує:

"Мережа пов'язаних з Україною осіб, включно з російським агентом впливу Костянтином Кілімінком, який також пов'язаний з ФСБ, робила певні дії протягом циклу виборів щодо нанесення шкоди зв'язкам США з Україною, очернення президента Байдена та його кандидатури, та надання переваг експрезиденту Трампу переваг для переобрання. Деркач, Кілімнік і їхні соратники мали намір використовувати видатних американських персон і медіа-канали для просування нарративів на американську аудиторію і посадовців". Підкреслюється, що розвідка не має доказів того, що український уряд був причетний до будь-якого з процесів.

Останній момент найважливіший: він позначає відкритість до діалогу з українською владою – звісно, якщо та демонструватиме готовність до такого діалогу. В сенсі, вживе відповідних заходів щодо Деркача, а також взагалі почне активні чистки владних структур від російських агентів впливу (котрих багато, про котрих знають в США і так само знають і в Україні, просто досі тихо ігнорували їхню діяльність).

Якщо Україна розраховує на вигідну співпрацю з Америкою – вона також має активно співпрацювати з владою США. В тому числі ретельно виконувати рекомендації. Зрештою, там немає нічого трагічного чи такого, що не було би в наших власних інтересах: передусім боротьба з корупцією, боротьба з впливом олігархів, боротьба з впливом Росії.

Чи хтось вважає, що нічого з цього нам не потрібне? Офіційна доповідь американської розвідки і чітка фіксація в документі, що в Деркача і Кілімніка є певна кількість "соратників" – чит."агенти ФСБ в Україні/ в українських органах влади" – це вже не натяк. Це пряма вказівка Зеленському "займіться своєю нац.безпекою, бо у вас прямо під носом натовпи ворожих агентів спокійно працюють не тільки проти України, але й проти США".

Відповідно, адекватна реакція на такий документ – засідання РНБО і жорсткі рішення. В сенсі, хвиля обшуків, арештів рахунків, затримань тощо. Але чи ми побачимо щось з цього, покаже найближчий час.

Це тим більше важливо в контексті останньої заяви Байдена: в інтерв'ю він сказав, що вважає Путіна "вбивцею". Це екстраординарне явище насправді, поза рамками будь-яких дипломатичних стосунків: навіть під час холодної війни американські лідери не робили настільки жорстких заяв безпосередньо щодо радянських генсеків.

Отже, протистояння Америки і Росії переходить на новий рівень. І, звісно, США очікуватиме від своїх союзників повної мобілізації і посильної допомоги в протистоянні з Кремлем. До числа союзників входить і Україна. І в нас, нагадаю, як хто забув, вже восьмий рік війна з тією ж Росією.

Фактично, остання заява Байдена в контексті нашої війни якоюсь мірою еквівалентна відкриттю союзниками другого фронту під час Другої світової. І як мінімум логічно, щоб українська влада зосередилась на знешкодженні ворога в тилу – спільного ворога зі США".

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...