Ситуацію виправлять штрафи: ФК "Шахтар" порушує закон про мову

Уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь заявив, що "Шахтар" порушив закон про мову, провівши пресконференцію з перекладом російською, зазначають Патріоти України.

"Проведення спортивних змагань обов'язково із застосуванням державної мови. Ця норма закону вступила в дію ще минулого року. Тому щодо інциденту, який стався на матчі "Львова" і "Колоса", я склав звернення до президента УАФ Андрія Павелка. Але до кінця не зрозуміло, що сталося.

Нещодавно проводилася пресконференція "Шахтаря" з перекладом російською. Це теж порушення. Закон не передбачає переклад недержавною мовою без згоди сторін. Тренери можуть виступати різними мовами, але ви, як громадяни України, маєте право на отримання інформації та послуг державною мовою.

Український спорт має бути україномовним за замовчуванням. Тому судді повинні спілкуватися українською мовою. За цим фактом і було звернення тренера "Львова", - сказав Кремень.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...