"Ты не в Украине, ты в Одессе": Агресивний клієнт у магазині вимагав, щоб його обслуговували російською (відео)

В Одесі в одному з магазинів стався скандал. Відвідувача обурило те, що консультант обслуговував його українською мовою. Він агресивно вимагав перейти на російську і став погрожувати працівнику. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали, передають Патріоти України.

Продавець записав усі дії чоловіка та викликав поліцію. Скандал розпочався через те, що відвідувача роздратувала мова, якою говорив консультант. Він заявив, що вони в Одесі, а "не в Україні". До того ж він практично криком почав переконувати уродженця Херсона, що жителі цього міста "мають право говорити російською".

Водночас до того, як чоловік почав поводитися агресивно, йому ніхто не забороняв говорити тією мовою, якою він хоче. Уся ситуація розгорнулась саме на фоні того, що він не мав бажання слухати, як консультант його обслуговує українською.

Насамкінець продавець не витримав і звернувся до поліції. На це відвідувач відреагував ще більш агресивно та сказав, що він військовий. При цьому він принизив честь та гідність консультанта, назвав його "усього лише працівником".

Після розмови з поліцією одесит взяв свої слова назад, перепросив за агресивну поведінку і впевнено ствердив, що Одеса – це Україна. Правоохоронці вручили йому повістку, тож тепер він відправиться на передову захищати Батьківщину.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...