Таємниця Ніжиловичів: Містичне місто-привид на Київщині могло б стати туристичною ізюминкою регіону (фотофакти)

На Київщині є занедбане містечко, яке своїми занедбаними будівлями різко контрастує з традиційною забудовою краю. Такі будівлі скоріше зустрінеш десь в Європі, чи Америці, А не в сільській глибинці Наддніпрянщини . Скрип похилених дверей, кривих віконниць, стогін протягу у розбитих шибках, старі вигорілі на сонці, вивіски – усе це пробирає аж до кісток наче у фільмах Альфреда Хічкока, чи хорорах Стівена Кінга.

Страшна краса. Покинуте місто на Київщині нагадує хоррор Стівена Кінга
Здається, що у місті живуть лише примари і якась із них ось-ось вийде з-за брами. Як у кіно.

Так воно і дійсно із кіно, адже це покинута кіностудія “Київфільм” у селі Ніжиловичі, на Київщині.

Цей комплекс декорацій у Ніжиловичах використовувався для зйомок багатьох популярних радянських фільмів, таких як “Тарас Бульба”, “Вій”, “Солодка жінка”, “Пригоди Шерлока Холмса та доктора Ватсона”.

Після розпаду Радянського Союзу кіностудія “Київфільм” пережила період занепаду. Фінансування зменшилося, і зйомки в Ніжиловичах стали проводитися рідше.

Наразі, як бачимо, комплекс у Ніжиловичах знаходиться у занедбаному стані. Багато будівель зруйновані, а ландшафти заросли.

Тим не менш тут зрідка ще відбуваються зйомки. Наприклад, тут знімали кліп на пісню “Ветвь березы” групи “Океан Ельзи”.

Офіційно вхід на територію заборонений.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...