Тайга палає: Дим від масштабних пожеж російського Зауралля накрив вже Монголію і Китай (відео)

Масштабні лісові пожежі, які вже не один тиждень тривають у російській Якутії, завдають шкоди не лише росіянам. Так, від їдкого диму потерпають й сусідні країни, зазначають Патріоти України.

Згідно із супутниковими даними, дим від масштабних пожеж дістався до Монголії та Китаю.

Лише за кілька днів вітер розніс хмари з підвищеною концентрацією дрібнодисперсними частинками розміром 2,5 мікрон і менше.

Чому дим небезпечний

Через свої дрібні розміри токсичні частки легко проникають відразу в кровотік, минаючи захисні бар'єри. А відтак наслідки для здоров'я можуть бути найрізноманітніші: від алергії, нежиті, бронхіту і до інфарктів, інсультів, онкології, неправильного розвитку плода у вагітних.

Загалом останніми даними токсичний дим російських пожеж накрив площу в 5,3 мільйона квадратних метрів. А це – майже на мільйон більше, ніж вся територія Євросоюзу. Як поширюється дим від пожеж в Росії: дивіться відео

Що відомо про лісові пожежі у Росії

  • У російській республіці Карелія лісові пожежі спалахнули понад тиждень тому. Загалом там зафіксували 39 вогнищ на 5,7 тисячі гектарів.
  • Складна обстановка була у щонайменше чотирьох районах. Від пожеж на передодні сильно постраждала Якутія. Там вогонь охопив понад 858 тисяч гектарів.
  • Раніше влада навіть запровадила режим надзвичайної ситуації, який діяв у 8 регіонах Росії до 1 серпня.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...