"Так і живемо. Фермерам привіт полум'яний!": Українська картопля продається на 50% дорожче, ніж ізраїльська (фото)

Українська молода картопля продається в магазинах і супермаркетах за ціною на 50% вища, ніж ізраїльськаю Так, кг імпортних овочів коштує 26,9 грн, а українського виробництва - 41,9 кг, передають Патріоти України.

Фотографією з цінниками на картоплю в одному з великих супермаркетів на своїй сторінці в Facebook поділився заступник голови "Асоціації захисту споживачів послуг" Ігор Бразовський. "А справді, не бачите дивні речі? Картоха молода з Ізраїлю, там де пустеля і чорноземом пахне тільки в **** верблюда по 26 грн. А наша українська з родючої земельки по 40 грн. Так і живемо. Фермерам привіт полум'яний!", – обурився Бразовського.

Найближчим часом ціни на картоплю будуть знижуватися, вважають експерти. "Є таке поняття, як сезонні коливання цін, – розповідає перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран. – Наприклад, зараз буде дешевшати картопля. Тому що ті залишки старої картоплі, які є і у населення, і в аграрних господарств, потрібно продати, поки не з'явився новий урожай. Відповідно, і ціни на картоплю й овочі так званого "борщового набору" падають. Так само падають ціни на капусту врожаю минулого року, тому що з'явилася свіжа".

За словами Непрана, зараз складно прогнозувати, що зачепить подорожчання, адже ми ще не знаємо, яким буде урожай цього року. Але деякі тенденції вже намітилися, зокрема, дорожче, ніж минулого року, ймовірно, будуть кісточкові фрукти.

"З огляду на холодну весну й холодні ночі в період цвітіння кісточкових, найімовірніше в цьому році буде не великий урожай вишні, черешні, абрикосів і слив. Імовірно, ціна буде вищою, порівняно з минулим роком. Але панікувати не варто. Не буде кісточкових у нас – їх привезуть із Молдови. Не буде їх у Молдові – будуть в Італії або на півночі Африки", – говорить експерт.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...