Так можна втратити слух: Лікарі назвали новий симптом коронавірусу

Згідно гіпотезам дослідників, проблема може бути в погіршеному згортанні крові - кровообіг у внутрішньому вусі порушується, а людина при цьому повністю або частково втрачає слух.

Нові дослідження коронавірусу COVID-19 дозволили вченим виявити черговий симптом захворювання у людини, який раніше був характерним лише для тварин - дзвін у вухах, який може призводити до тимчасової або навіть постійної втрати слуху. Про це йдеться в матеріалі видання BGR, передають Патріоти України.

Так, ще влітку вчені з Великобританії фіксували випадки прояву цього симптому у хворих COVID-19. Вони підготували дослідження з докладним описом доповненої проблематики захворювання.

Зокрема, подібний симптом описувала 42-річна Мередіт Харрелл. "Це було схоже на те, якщо б хтось клацнув вимикачем", - розповіла вона про раптову втрату слуху у правому вусі, яким чула дзвін раніше.

Через тиждень у жінки було виявлено COVID-19, але ніяких інших симптомів у неї не було. Також в дослідженні йдеться про випадок втрати 80% слуху на одне вухо у зараженого на коронавірус 23-річного студента. При цьому у нього був жар, головний біль і втома. Лікарі прописали йому стероїди, це допомогло, проте шум у вухах не зник.

Наразі лікарі до кінця не з'ясували, як вірус впливає на внутрішнє вухо, однак вказують на подібність цього симптому до менінгіту. Згідно гіпотезам дослідників, проблема може бути в погіршеному згортанні крові - кровообіг у внутрішньому вусі порушується, а людина при цьому повністю або частково втрачає слух.

"Капіляри у внутрішньому вусі - найменші в людському тілі, тому їх нескладно заблокувати", - зауважив співавтор більш раннього дослідження коронавірусу з Великобританії Кевін Манро.

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...