Ремонтували тільки на папері: СБУ викрила масштабне розкрадання коштів "Укрзалізниці" (фото)

СБУ викрила масштабне розкрадання коштів "Укрзалізниці", що загрожувало стабільному функціонуванню залізничних перевезень. Працівниками спецслужби було встановлено, що впродовж 2018-2019 років комерсанти були у змові з деякими керівниками одного з департаментів та структурних підрозділів "Укрзалізниці", передають Патріоти України.

Посадовці забезпечували зловмисникам перемоги у тендерах, які не мали відповідних дозволів та сертифікатів на здійснення ремонтних робіт колісних пар для поїздів. Окрім того, злочинці постачали запасні частини невідомого походження та низької якості, які були ввезені на території України як контрабанда з Росії.

Загальна сума збитків майже 200 млн грн. Також, через масштабні фальсифікації було привласнено 50 млн грн, які були переведені у готівку. За словами фахівців, експлуатація пасажирського рухомого складу із порушеннями могла спричинити виникнення аварій та надзвичайних подій.

СБУ розпочало кримінальне провадження та проводяться 27 обшуків у структурних підрозділах Укрзалізниці. У компанії зловмисників, які постачали неякісні запчастини, було вилучено $65 тис., понад 2 млн грн, печатки різних комерційних структур. Наразі триває досудове слідство за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) КК України.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...