Так виглядає "вбивця"! У США показали китайський коронавірус під мікроскопом

У мережі показали мікроструктуру резонансного коронавірусу 2019 nCoV, який убив у Китаї вже понад 170 осіб. Ілюстрацію опублікував на своєму сайті Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC) в Атланті, штат Джорджія, США, в середу, 29 січня, передають Патріоти України.

Клінічний опис вірусу

Деякі експерти вважають, що новий коронавірус не такий небезпечний, як важкий гострий респіраторний синдром 2002 року (SARS), у результаті якого загинуло близько 800 осіб, або респіраторний синдром на Близькому Сході (MERS), в результаті якого з 2012 року загинуло понад 700 осіб.

Однак він, як і два попередні, походить від кажанів. Медиків здивувало те, що вірус тварин знову передався людині. Як MERS, так і SARS викликають важкі захворювання у людей. Повна клінічна картина щодо 2019 nCoV досі не до кінця зрозуміла. Зареєстровані захворювання варіювалися від заражених людей майже без симптомів до людей, важко хворих і тих, що вмирали.

Ризик для людей залежить від впливу. У деяких осіб буде підвищений ризик зараження, наприклад, у медичних працівників, які доглядають за пацієнтами. Для решти ризик значно нижчий. За даними CDC, у США вже вирощують вірус у клітинній культурі, що необхідно для подальших досліджень, зокрема для додаткової генетичної характеристики.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...