Так заробляє собі на життя: 43-річна "жінка-павук" без страховки, голоруч підкорила 108-метрову скелю (фото)

Луо Денпін почала займатися скелелазінням у 15 років під наставництвом свого батька. Це заняття допомагає жінці заробляти на життя.

Луо Денпін, родом із Цзюнь Міао і Буей у провінції Гуйчжоу, відома як "жінка-павук", вразила своєю неймовірною здатністю підійматися на скелю заввишки понад 100 метрів без рукавичок і страховки, передають Патріоти України з посиланням на SCMP.

Вона є єдиною жінкою у світі, яка практикує стародавнє мистецтво Міао — скелелазіння голими руками.

Жінка з легкістю підкорила 108-метрову скелю, що еквівалентно 30-поверховій будівлі, вправно маневруючи по майже вертикальних стінах. Унікальна майстерність Луо пов'язана з давньою традицією поховань у скелях. Народ Міао, що живе у віддалених гірських районах, вірив, що поховання на великій висоті дає змогу померлим "дивитися в бік батьківщини предків". Згодом народ Міао продовжував відточувати свої навички лазіння голими руками, традиція, що передається від покоління до покоління.

Поки що Луо є єдиною жінкою серед "людей-павуків" у своєму регіоні. Вона почала займатися скелелазінням у 15 років під наставництвом свого батька. Спочатку її мотивувало бажання змагатися з хлопчиками, а також можливість заробляти на життя, збираючи лікарські трави і пташиний послід з ластівчиних гнізд на скелях, який використовували як добриво.

"Вони казали, що це тільки для хлопчиків, але я вважаю, що чоловіки й жінки рівні, тому я навчилася. Так почався мій шлях павука. До того як ця територія була забудована, я щодня підіймалася, щоб зібрати ластівчин послід. Ми підіймалися на висоту 108 метрів. Іноземців часто лякало наше лазіння голими руками, але я звикла до цього. Після того як я робила це багато разів, мої руки стали мозолистими", — поділилася Луо.

Луо Денпін почала займатися скелелазінням у 15 років

Видання зазначає, що оволодіння такою технікою вимагає не тільки фізичної сили, а й високої майстерності. Виконання складних завдань, таких як збір лікарських трав, може займати від чотирьох до п'яти годин. Зараз жінка більше розважає туристів.

"Багато відвідувачів хотіли побачити, як ми збираємо трави, і платили нам за демонстрацію. Мій дохід невеликий, але я пишаюся тим, що я жінка-павук", — каже Луо.

Луо колись виїхала з рідного міста в пошуках роботи, але повернулася 2000 року, щоб вийти заміж і створити сім'ю.

Удар по кишені неминучий? Що буде з тарифом на світло та чи є підстави для зростання у 2025 році

середа, 9 жовтень 2024, 12:30

Тариф на електроенергію для населення у розмірі 4,32 гривень за зафіксовано до кінця опалювального сезону. Але нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про можливе підвищення у 2025 році. РБК-Україна розбиралося, про що писали медіа, та чи є реальні підста...

Блискавка може пройти крізь тіло за частки секунди: Вчені розкрили наслідки для людини

середа, 9 жовтень 2024, 12:15

Близько 90% людей, які постраждали від удару блискавки, виживають. Переважна більшість загиблих помирає миттєво через зупинку серця. Блискавка може пройти крізь тіло за частки секунди – часто навіть не вистачає часу, щоб залишити слід, передають Патріо...