Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке видання Spiegel, передають Патріоти України.

У багатьох муніципалітетах через підвищення рівня води довелося евакуювати людей. Населення закликали уникати підвалів, водойм і затоплених територій. За даними Державного відомства з охорони навколишнього середовища та безпеки праці, виникла рідкісна повінь, яка трапляється раз на 20-50 років.

Німецька метеорологічна служба рано вранці в суботу скасувала всі попередження про несприятливі погодні умови в Німеччині, але ніч на суботу майже вся федеральна земля все ще боролася з потоками води.

В мережі поширилися зображення із затопленими автівками та численними затопленими вулицями. Канцлер Олаф Шольц хоче проаналізувати ситуацію в суботу разом з главою землі Анке Релінгер, що назвала ситуацію в федеральній землі "дуже напруженою".

У сусідній федеральній землі Рейнланд-Пфальц підвали та вулиці також були затоплені, а дерева – повалені. Точні масштаби збитків внаслідок повені поки що незрозумілі.


Чи треба щоразу оновлювати "Резерв+", щоб з'явилася додаткова інформація: У Міноборони дали пояснення

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:55

Оновлювання даних у застосунку "Резерв+" залежить від того, коли була занесена первинна інформація в реєстр "Оберіг", передають Патріоти України. з посиланням на заступницю міністра оборони Катерину Черногоренко в ефірі телемарафону. "Насправді це зал...

Справжні "улюблені": Кого з українських публічних осіб найчастіше цитують російські пропагандисти

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:10

В Україні провели дослідження, яке показало, кого з українських публічних осіб найчастіше цитують пропагандистські видання держави-агресора Росії. У топ-40 потрапили колишній радник Леоніда Кучми Олег Соскін, генерал ЗСУ у відставці Сергій Кривонос, на...