Таке чекає і на Україну: У ЄС зобов'язали автовиробників обмежувати швидкість усіх нових машин

У Європейському Союзі запровадили нову вимогу до автомобілів. Відтепер усі нові машини, які продають на території ЄС, мають оснащувати активною системою обмеження швидкості Intelligent Speed Assistance (ISA). Про це повідомяє сайт The Drive, передають Патріоти України.

Технологія Intelligent Speed Assistance не дозволяє водієві перевищити дозволену швидкість. Вона здатна визначати встановлені обмеження швидкості за допомогою камер, що сканують дорожні знаки, а також на основі GPS-навігації даних.

Якщо автомобіль їде швидше за встановлені ліміти, то ISA попереджає його про це за допомогою сигналів або вібрацій на кермі. За відсутності реакції водія система сама здатна зменшити швидкість до дозволеної.

Усі нові автомобілі в ЄС, виготовлені після 6 липня, мають бути оснащені ISA за умовчанням. Для машин, випущених у першому півріччі 2022 року, запровадили перехідний період — їх необхідно доукомплектувати системою до 7 липня 2024 року.

Нові правила Євросоюзу мають підвищити безпеку дорожнього руху. Не секрет, що перевищення швидкості є однією з основних причин аварій — близько 30% смертельних ДТП трапляються саме через недотримання дозволеного швидкісного режиму.

На Великдень Землю накриє сильна магнітна буря: Стало відомо, скільки триватиме

неділя, 5 травень 2024, 12:28

Геомагнітний шторм, який почався в останній день квітня, ще триває. Від 4 травня на Землі вирує чотирибальна магнітна буря, яка за К-індексом вважається середньою. Вже сьогодні, 5 травня, очікується магнітна буря потужністю у п’ять балів (за К-індексом...

Який час, такі і вітання: Українські пілоти показали креативну великодню листівку

неділя, 5 травень 2024, 11:56

Українські пілоти привітали співвітчизників зі святом Воскресіння Христового. Оригінальну листівку опублікувало командування армійської авіації Збройних сил України у Facebook, передають Патріоти України. На фото зображений військовий літака, у якому ...