Таке нечасто, але буває: У 37-річної жінки стався інсульт під час катання на каруселі

Поїздка на атракціон на місцевому ярмарку призвела до важкого інсульту у 37-річної жінки. Цей випадок став 20-им подібним в історії. Інцидент трапився, коли жінка перебувала на каруселі, що оберталася по колу, передають Патріоти України.

Раптово вона відчула головний біль і оніміння м’язів на правому боці тіла. Її рухи стали більш скутими і незграбними. Чоловік американки доправив її до відділення невідкладної допомоги, де лікарі не помітили нічого серйозного і видали постраждалій рецепт на препарат від нудоти. Однак через два дні симптоми не зникли, і її знову госпіталізували.

Медики виявили різке збільшення частоти пульсу, дихання і кров’яного тиску в жінки. Комп’ютерна томографія (КТ) мозку виявила ділянку мертвої тканини біля артерії, що постачає частину мозку, яка відповідає за рухи м’язів і рівновагу. Це свідчило про перенесений інсульт. Факторами ризику в жінки були високий кров’яний тиск і тривале куріння.

Хоча точна причина інсульту залишається незрозумілою, автори дослідження припускають, що судинна катастрофа була спричинена блокуванням артерії тромбом, що прийшов з іншої частини тіла. Жінці призначили ліки та фізіотерапію. Цей випадок, а також попередні, порушує питання про неврологічні ризики атракціонів у парках розваг.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...