Таке "сміття" не буде рідкістю ще довго після війни: Киянин біля баків для побутових відходів знайшов купку гранат

Кияни тепер ледве не щодня продовжують виявляти небезпечні предмети пов'язані з війною, констатують Патріоти України. На вулиці Олени Теліги, біля сміттєвих баків, киянин виявив предмети "схожі на гранати", як зазначено в поліцейському протоколі до проведення експертизи.

Ще один випадок стався на проспекті Берестейському.

Пильний чоловік, під час прогулянки, помітив вибухонебезпечний предмет.

Патрульні одразу ж забезпечили охорону місць подій та викликали слідчих й вибухотехніків.

У поліції просять всіх — будьте обережні у разі виявлення підозрілих предметів. Не наближайтеся до них та не торкайтеся їх. Повідомте про знахідку на спецлінію 112.

Пам’ятайте, що знахідки, схожі на боєприпаси або інші вибухонебезпечні предмети повинні бути знешкоджені лише спеціалістами.

До слова, Київщина — одна з найбільш забруднених територій України після тимчасової окупації рф. Тому сапери та вибухотехніки ще тривалий час будуть очищувати землю, поля, ліси, узбіччя доріг від смертельно-небезпечних предметів.

Україна сьогодні — найбільш замінована країна світу.

Нагадаємо, що задля безпеки українців у Державній службі з надзвичайних ситуацій розробили мобільний застосунок, за допомогою якого можна відстежувати небезпечні місця на території країни.

Ольга СКОТНІКОВА, «Вечірній Київ»

Українських водіїв можуть штрафувати на 34 тис.: Ось за що каратимуть

середа, 18 вересень 2024, 17:56

В Україні планують ввести нові штрафи для водіїв, які використовують транспортні засоби, що створюють надмірний шум. Відповідно до законопроєкту №9564, за порушення шумових норм водіям загрожують значні штрафи, які можуть досягати 34 000 гривень, перед...

Українцям обіцяють індексацію пенсій у 2025 році: Ось на скільки підвищать виплати

середа, 18 вересень 2024, 17:42

У проекті Держбюджету на 2025 рік не планується підвищення мінімальної зарплати (вона залишиться на рівні 8 тисяч гривень), а також середнього прожиткового мінімуму (різні для різних категорій) та мінімальної пенсії (2 361 грн), проте індексація пенсій...