Такі досі існують: Соціологи з'ясували, скільки українців досі хочуть об’єднатися з Росією

Більшість українців (не менше 87%) підтримують незалежність держави. Водночас 0,3% громадян вважають, що Україні слід об’єднатися з Росією. Зауважимо, що 2013 року таких було 16%. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного Інституту соціології, передають Патріоти України.

Не менше 87% опитаних громадян підтримують незалежність України. Водночас 0,3% українців вважають, що державі слід об’єднатися з Росією. Ще 13% опитаних не визначилися із своєю відповіддю на запитання. У КМІС зазначили, що вони могли як вагатися і "наближатися" до табору противників незалежності, так і вагатися щодо формату відносин з РФ, але підтримувати незалежність.

"На нашу думку, як ми зазначали вище, більшість із них насправді є прихильниками незалежності і скоріше вагаються, якою має бути конфігурація відносин з Росією (між незалежною Україною і Росією). Тому фактичний рівень підтримки незалежності вищий за зазначені 87% і, скоріше за все, становить не менше 90-95%", – йдеться в публікації КМІС.

Соціологи звернули увагу, що в лютому 2013 року (тобто майже за рік до Революції Гідності) 81% українців підтримували незалежність, водночас об’єднання з Росією прагнули 16% громадян. "Якщо дивитися далі, то в 1990-х роках у середньому 64% підтримували незалежність і 32% хотіли об’єднання з Росією, у 2000-х роках у середньому 73% підтримували незалежність і 23% хотіли об’єднання з Росією", – додали у КМІС.

Ходять чутки, але... Яку пенсію в Німеччині насправді отримують українці - роз'яснення

п’ятниця, 23 серпень 2024, 16:05

Війна, розв'язана Росією, змусила багатьох українців шукати притулку за кордоном, зокрема в Німеччині. Серед української спільноти поширюються чутки про можливість отримання німецької пенсії після 50 років. Однак, Deutsche Rentenversicherung офіційно р...

"Гей, ви, стожари, мені насняться ваші чари": Мільйони українців знають цю ліричну пісню, але далеко не всі правильно розуміють сенс слова "стожари"

п’ятниця, 23 серпень 2024, 15:15

Яке значення має це що називається "смачне" українське слово, яке у багатьох українців вже давно асоціюється з однойменною піснею у виконанні Назарія Яремчука? Багато хто гадає, що це якось пов'язнано з полями-жнивами. І інтуїтивно має рацію, однак не ...