"Такого гучного вибуху я досі не чула": Українська журналістка розповіла про ракетний удар РФ по вокзалу Херсона

Головна редакторка видання Reporters Марічка Паплаускайте перебувала на херсонському вокзалі в очкуванні відправлення, коли росіяни обстріляли його ракетами. Вона розповіла, що відбувалося на вокзалі і як пасажирам вдалося врятуватися. Свою історію Марічка Паплаускайте опублікувала у Facebook, передають Патріоти України.

Вона розповіла, що їй було дуже страшно. Журналістка опублікувала фото з укриття, на руках вона тримає кошеня начальниці вокзалу. Жінка приїхала до Херсона зранку у робочих справах, щоб поспілкуватися з начальницею вокзалу пані Аллою, про яку писатиме у книзі, а також з працівниками Укразалізниці, які розповіли про своє життя в окупації. Ввечері вона мала сідати на зворотній потяг до Києва. Чотири вагони прибули на перон з Миколаєва за 45 хвилин до відправлення і на вокзал почали сходитися пасажири. Саме тоді, за її словами, росіяни ударили по вокзалу ракетами.

«Ми збігли в укриття, коли сталося перше влучання. Такого гучного вибуху я досі не чула: зі стелі підвалу сипалося, стіни рухалися. Пасажири встигли сховатися у підвалі теж. І ми сиділи там всі разом наступні півтори години і рахували наступні прильоти. Двох поліцейських, яких поранило уламками, коли вони допомагали пасажирам сховатися, перевʼязали. Був ще іноземний волонтер, судячи з усього, зі зламаним ребром, але він просив на нього не зважати і просто важко дихав, стікаючи потом. Згодом медики допомогли, як могли, і йому. Один поліцейський, якого я не бачила, на жаль, загинув», — розповіла вона.

Марічка Паплаускайте зізналася, що вперше за час великої війни вона справді думала, що прямо зараз може померти. Вона розповіла, що внаслідок удару вокзал виявився розбитий, а усі вагони потяга і локомотив знищені.

«Від цих думок рятувало лише маленьке кошеня — висловуха Ляля, яку начальниці вокзалу подарували на Миколая. Мені випала місія її стерегти, поки власниця приймала важкі рішення: що робити з людьми і коли їм буде безпечно вийти з укриття. Цього ніхто не знав. Кошеня нявкало, гралося і лякалося разом із нами, встигло навіть кілька разів подрімати, а я відчувала в руках його тепло і за нього трималася.

Ми не знали, що там, нагорі, але підозрювали, що все погано. Коли трохи стихло, хтось пішов у розвідку. Новини невтішні — вокзал розбитий, жодного вцілілого вікна, усі вагони і локомотив знищені. «За вами приїдуть автобуси, відвезуть вас до Миколаєва», — повідомили пасажирам", — написала вона.

Журналістка зізналася, що вона розплакалася вже сидячи на підлозі автобуса, яким вона і інші пасажири дісталися до Миколаєва, де вони пересіли на потяг до Києва. «Сьогодні зранку поїзд, у який вчора влучили російські ракети, прибув до Києва за розкладом — о 7.20 як і було заплановано. І це одне з тих див, які творяться руками наших людей. Дякую кожному, з ким довелося розділити цей страшний вечір. Дякую Укрзалізниці, що вона продовжує перевозити пасажирів, попри все», — додала вона.

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...

Слуги Зеленського різко піднімають податки і собі зарплатню. А тим часом вже третині українців має гроші тільки на їжу, і ще кожному десятому не вистачає навіть на це - соціологи

субота, 27 липень 2024, 20:00

32% сімей в України грошей вистачає лише на їжу - купувати одяг складно. Про це повідомляє видання Дзеркало тижня з посиланням на дані Центра Разумкова, передають Патріоти України. . Ще майже половині сімей українців (48%) грошей вистачає на їжу та о...