"Такого я не бачив за 21 рік роботи": Одеський рятувальник розповів моторошні подробиці пожежі в коледжі

Дмитро Нестеренко дуже дивується тому, як швидко пожежа охопила будівлю.

Число жертв страшної пожежі в коледжі Одеси зросло до десяти осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України, передають Патріоти України.

"8 грудня 8.30 під час розбору завалів виявлено тіла 2 осіб", - йдеться в повідомленні. При цьому, начальник 7-ї пожежної частини Одеси, майор Дмитро Нестеренко, який брав участь в гасінні пожежі, згадує все, що відбувалось, як страшний сон.

"Коли ми були на третьому поверсі, звалився сходовий проріз. За ті секунди я згадав все своє життя. Я навіть не зрозумів, як це сталося. Пам'ятаю тільки, що я гукнув Володимира (свого заступника, Крижанівського, - прим. ред.), живий чи він. Потім нас дістали з-під завалів, і ми вилізли через другий поверх. По моїй пам'яті, завалювалися перекриття, дах, але щоб сходова клітка - такого я не бачив за 21 рік роботи рятувальником", - розповідає майор.

На його думку, причиною обвалів всередині коледжу могла стати занадто висока температура від пожежі. "На моїй пам'яті такого не було. Це не ніч і не якийсь занедбаний будинок на околиці міста. Як люди не могли відчути запаху диму або не помітити полум'я? Як пожежа могла за хвилини охопити всю будівлю? Питань дуже багато", - додає пожежний.

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...