Такого ще не бачили! У житлових будинках Херсона ліфти піднімають людей тільки за гроші - всі обурені (фото)

У Херсоні користування ліфтом у житлових будинках - платне. Люди змушені здавати гроші й дуже засмучені з цього приводу. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Чому ліфти платні

Мешканці будинків повинні придбати спеціальні чіпи, які дозволяють піднятися на ліфті. Одна поїздка коштує 75 копійок. До цього в користуванні були звичайні картки, і тоді вартість однієї поїздки становила 50 копійок.Жителі міста обурені цінами і такими станом справ.


Люди намагаються економити

Мешканка дев'ятиповерхівки Тамара Григорівна - пенсіонерка. Вона намагається менше користуватися ліфтом з метою економії. Вона дуже часто сидить на лавочці при гарній погоді. Навіть молодь намагається заощадити гроші і йде пішки по сходах будинку. Місцева мешканка Анастасія щоранку відводить малюка в дитячий сад.

"Вранці з синочком спускаємося ліфтом, а назад я по сходах піднімаюся. По можливості не користуюся ліфтом. Справа навіть не у вартості, а в тому, що в" Херсонліфт" треба постояти в черзі, щоб поповнити картку. У мене немає вільного часу", - розповіла вона.

Зазначається, що перейти на роботу ліфтів без карток можна. Як варіант, можна оплачувати послуги підприємства через ОСББ або обслуговуючої будинок організації. Це буде фіксована щомісячна сума, увійде у квартплату. Який варіант вибрати - повинні вирішити жителі конкретного будинку. У "Херсонліфт" кажуть, що платний проїзд - це вимушений захід, щоб зберегти ліфтове господарство.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...