Такого тут ніколи не бачили: Корабель зайшов у порт із велетенським мертвим китом на носі (фото)

У порту Мізусіма в японському місті Курасікі випадкові свідки були вражені зовнішнім виглядом танкера, який заходив у гавань. На його носову частину зачепився 10-метровий кит. На час прибуття судна в порт тварина вже була мертвою. Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланнями на місцеві інформаційні сайти, передають Патріоти України.

Як стало відомо, танкер прибув до порту Музісіма через Тихий океан, екіпаж стверджував, що ніхто не підозрював, що судно зачепило кита. Прессекретар Департаменту берегової охорони Мідзусіма сказав, що вони ніколи не були свідками чогось подібного, заходи щодо запобігання повторенню такого інциденту буде переглянуто.

"Я рибалю тут кілька десятиліть, але вперше побачив кита", - сказав місцевим ЗМІ рибалка, який був свідком того, як танкер входив у гавань.

Вид кита ще не підтверджено, але Інститут досліджень китоподібних повідомив, що це, ймовірно, смугач фінвал, визнаний Міжнародним союзом охорони природи (МСОП) вразливим видом. Це другий за довжиною вид китоподібних на Землі після синього кита, що досягає довжини 27,3 метра і ваги 74 тонн.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...