"Такого жаху із загибеллю рідкісних видів Асканія Нова не знала за всю історію свого існування": Злочинці масово труять "червонокнижних"

ОгарНові випадки загибелі "червонокнижних" огарів і журавлів зафіксовано на півдні України. Про це повідомила адміністрація херсонського заповідника "Асканія - Нова", повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН.

"Армагеддон на всьому півдні України. Тільки вчора, за межами заповідника, на території Зеленоподівской громади Каховського району ми виявили на полях 106 загиблих сірих журавлів, 27 огарів, а також інших птахів і навіть зайців і запросили для обстеження контролюючі органи", - повідомили в заповіднику.

З початку року зафіксовано щонайменше дві тисячі трупів рідкісних птахів. Всі вони попередньо були отруєні.

"Безпосередньо на території біосферного заповідника нами вже зібрано з початку року, станом на 29 березня, - 1967 особин птахів 19 видів. Серед них 379 сірих журавлів, 220 огарів, хижі рідкісні птахи і так далі. Такого жаху із загибеллю рідкісних видів Асканія Нова не знала за всю історію свого існування ", - відзначають фахівці заповідника.

В "Асканії - Нової" відзначають, що необхідно терміново порушити питання експертизи препаратів, що ввозяться в Україну.

З початку року на півдні України неодноразово фіксувалися випадки масової загибелі птиці. Госпродпотребслужба видавала рекомендації, збирала круглі столи, а 23 березня Госпродпотребслужба заявила, що вирішила питання використання препарату (від гризунів), через якого сталася масова загибель птахів.

Препарат був заборонений до застосування на три місяці, однак птиці досі продовжують вмирати.

Експерти на тлі інциденту порушили питання компетентності голови Госпродпотребслужби Владислави Магалецький, яка отримала посаду без конкурсу.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...