Таки кінець? Нацрада сподівається, що невдовзі Telegram буде повністю заблоковано в Україні

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сподівається на повне блокування соціальної мережі Telegram в Україні через ризики, пов'язані з її використанням. Про це йдеться в заяві, передають Патріоти України.

У Нацраді пояснили, що причиною такого кроку є "ризики, пов'язані з використанням соцмережі".

Там зазначили, що про небезпеку Telegram почали говорити рік тому, зокрема, заборонили використання соцмережі на службових пристроях працівників.

"Але головне завдання – захистити не стільки співробітників, які за службовими обов'язками детально поінформовані про вади Telegram, скільки службову інформацію. Тому існує правило – на пристроях, де створюється, обробляється і зберігається службова інформація, Telegram бути не може як у вигляді застосунку, так і у вебверсії", – заявили в Нацраді.

Зараз створюють окремий сегмент мережі для аналізу діяльності медіа в Telegram. У Нацраді заявили, що їхня мережева інфраструктура дає змогу заблокувати кожну з десятків тисяч IP-адрес, які використовує соцмережа.

"Ми сподіваємося, що поточний стан протидії ризикам, які пов'язані з використанням цієї соцмережі державними органами, є проміжним, і невдовзі Telegram буде повністю заблокований в Україні, як свого часу було заблоковано "Одноклассники", "ВКонтакте" та всі сервіси компаній "Яндекс" і "Мейл.ру", – ідеться в повідомленні.

В Україні злетів попит на гібридні авто: Ось які моделі обирають українці

четвер, 10 жовтень 2024, 18:27

У минулому місяці автопарк України поповнили понад 2 тис. гібридних легкових авто (HEV i PHEV). Це на 22% більше, ніж у вересні минулого року, повідомляє Укравтопром, передають Патріоти України. Частка нових авто в цій кількості становила 60%, проти 59...

Заявив, що не хоче воювати: На Полтавщині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

четвер, 10 жовтень 2024, 17:42

В Полтавській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від повістки та мобілізації. Про це йдеться у вироку Котелевського районного суду Полтавської області, передають Патріоти України. За даними суду, чоловіка...