Таки перешкода: З якими хворобами органів дихання не мобілізують на службу - роз'яснення

В Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії продовжується загальна мобілізація, в ході якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу до армії. Низка законних підстав, у тому числі, деякі захворювання дають право на звільнення від мобілізації, передають Патріоти України.

В армію не зможуть потрапити українці із певними хворобами органів дихання. Про це йдеться у наказі Міністерства оборони України №490 "Про затвердження Змін у Положенні про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України".

Згідно з чинними нормативно-правовими актами, мобілізації не підлягають українці з хронічними хворобами нижніх дихальних шляхів та легень із значними порушеннями функції зовнішнього дихання. Також від служби в армії звільняються люди, яким діагностували тяжку бронхіальну астму.

Від мобілізації звільняють людей, яким діагностували стенози гортані; парези та паралічі гортані зі значним порушенням функції голосоутворення та дихання. Крім того, визнають непридатними до служби людей, які виявили важку форму спастичної дисфонії.

Варто зазначити, що не підпадають під мобілізацію військовозобов'язані, визнані відповідно до висновку ВЛК тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров'я або повністю непридатними, крім військового обліку. Висновок про непридатність має право зробити лише ВЛК.

Суперниця дивом не постраждала: Одна з найкращих тенісисток світу кинула ракетку в матчі проти українки (відео)

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 13:52

У рамках чвертьфіналу турніру з тенісу українка Юлія Стародубцева (№ 115 WTA) зустрічалася з американкою Корі Гауфф (№ 6 WTA) на турнірі WTA 1000 у Пекіні. У першому сеті стався емоційний момент, коли у представниці США здали нерви, зазначають Патріоти...

Чиновниця хотіла викинути з вікна сумки з грошима: ДБР заявило про викриття на Хмельниччині глави медкомісії та її сина на корупції (фото)

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 13:31

У Хмельницькому пройшли обшуки на роботі та вдома у керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина, який обіймає керівну посаду у облуправлінні Пенсійного фонду. Про це повідомили у ДБР, передають Патріоти України. Обшуки проводилис...