Таки спалились: ОПЗЖ обіцяла грошову винагороду учасникам своїх маршів до 9 травня

Представництво партії "Опозиційна платформа - за життя" на Донеччині розмістило в мережі оголошення про участь у марші "Безсмертного полку" у Слов'янську за гроші. Проросійська політсила описала детальну інструкцію, що робити та як отримати оплату, передають Патріоти України.

Наразі оголошення представники ОПЗЖ видалили, однак його зберіг активіст зі Слов'янська Дмитро Браславський.

Пропозиція ОПЗЖ за гроші взяти участь у марші

Партія у фейсбуці звернулася до жителів Слов'янська з "вигідним" проханням долучитися 9 травня до їхніх акцій. "9 травня, о 8:00 на центральній площі Слов'янська відбудеться акція "Безсмертного полку". Перед початком, о 7:45 потрібно буде отримати таблички з фотографіями вбитих радянських солдатів", – йшлося у повідомлення.

Ці таблички мали видавати за міськвиконкомом, поблизу кафе "Біла ніч". Люди повинні були після отримання підписатися у списку координаторів. Крім того, в ОПЗЖ наголошували, що не залишать своїх прихильників без винагороди – 10 травня, з 9:00 до 13:00 в офісі ОПЗЖ будуть видавати гроші за участь у марші.


Що таке "Безсмертний полк"

  • Це російська пропагандистська громадська організація. Її зареєстрували у 2011 році в Томську 3 журналісти. Організація проводить однойменні акції-марші з портретами та виступами-вшануваннями учасників війни.
  • Початковою метою громадської організації було збирання історій військових через власний сайт. У Росії та в проросійських колах, за межами Росії, акція здебільшого позиціюється як патріотична, в інших країнах – як провокативна та спекулятивна.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...