Такий в Європі був один: У костелі святого Миколая в Києві згорів унікальний духовий орган (фото)

У Києві під час пожежі в костелі святого Миколая згорів духовий орган, який був єдиним діючим в Європі. Крім того, в центральному залі впала люстра. Про це OBOZREVATEL повідомили власні джерела в ДСНС. За попередніми даними, унікальний музичний інструмент повністю вигорів, передають Патріоти України.

Надзвичайна подія трапилася близько 21:00 у п'ятницю, 3 вересня. Вогнище спалаху, попередньо, знаходилося між першим і другим поверхом. Вогонь швидко перекинувся на покрівлю, проте з вулиці його видно не було. Над будівлею тільки піднімався густий дим, а через кіптяву фасад над деякими вікнами став чорним.

Пожежні на місці НП

На локалізацію вогню знадобилося трохи менше години. Також відомо, що всередині будівлі частково зруйновано оздоблення костелу.

Величезна люстра впала на підлогу. Судячи з усього, її зачепив вогоньБудівля була в аварійному стані й використовувалася Національним будинком органної та камерної музики, хоча віряни вимагали передати храм у постійне користування католикам.

У 2020-му році чиновники вирішили, що для Будинку органної та камерної музики побудують нову споруду. На це давалося три роки. Не виключено, що саме аварійний стан костелу міг стати основною причиною пожежі там 3 вересня.

Джерело: Обозреватель

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...