"Таких больших тараканов я не видел даже в своем студенческом общежитии": Журналіст розповів про жахи "ковідної" лікарні у Харкові

Харківський журналіст Євген Мірошниченко розповів про жахливі побутові умови в лікарні для коронавірусних хворих, страждання пацієнтів і втому медичного персоналу. Про власний досвід лікування COVID-19 в Чорнобильській лікарні Харкова він написав у своєму блозі на сайті 057.ua, передають Патріоти України.

За словами журналіста, його госпіталізували в стані середньої тяжкості в кисневе відділення. Палата була розрахована на чотирьох чоловік, всі місця були зайняті.

"У палаті перебували чотири ліжка, три кисневі точки і один концентратор, дві тумбочки на чотирьох пацієнтів, невеликі стіл і холодильник. Туалет був один на дві палати, а значить на вісім чоловік. Душу не було зовсім, тому за весь час перебування в лікарні мені доводилося просити санітарок гріти трохи води, щоб я міг зберігати хоч якусь чистоту тіла ", - описував Мірошниченко.

Журналіст звернув увагу на те, що його палата кишіла тарганами. "Таких великих тарганів я не бачив навіть в своєму студентському гуртожитку. Вночі вони просто "стрибали" на тебе і кусали, в результаті чого спати без футболки було неможливо, а всі продукти аж до кави і чаю доводилося зберігати в холодильнику", - зазначив він .

Крім того, його здивувала знімна ручка на вікні, яку після провітрювання забирали з собою санітарки, щоб пацієнти не вчинили суїцид. За словами журналіста, щоночі йому доводилося чути просто нелюдські крики пацієнтів, в тому числі і в його палаті.

"У другу ніч мого перебування в лікарні пенсіонер, який був в досить важкому стані, почав несамовито кричати і для чогось вирвав кисневу точку, яка забезпечувала, по суті, його життя. Незважаючи на повну дезорієнтацію, мені довелося дуже швидко вибігти в коридор і покликати на допомогу медичний персонал. У підсумку літнього чоловіка прив'язували до ліжка 5-6 чоловік. Весь наступний день пенсіонер був прив'язаним, а замість кисневої точки його підключили до СІПАП-апарату ", - описував ситуацію журналіст.

Крім криків пацієнтів, спати заважав СІПАП-апарат, який кожні 10-20 секунд видавав специфічний звук і періодично "вив", мов сирена цивільної оборони. Вночі ж він світився червоним кольором на всю палату.

Однак, дійсно страшно ставало від спостереження за станом тяжкохворого пацієнта, який лежав поруч. "Він майже не їв, а якщо вирішувалося на прийом їжі, то його годували з ложечки санітарки. До того ж санітаркам довелося надягати на чоловіка памперси, так як у нього не було можливості встати з ліжка і сходити в туалет. Маску СІПАП-апарату йому суворо заборонили знімати, тому з часом вона залишила рани на його обличчі, які доводилося обробляти медсестрам ", - розповідав Євген Мірошниченко.

За словами журналіста, лікарі, медсестри і санітарки Чорнобильської лікарні роблять все від них можливе. "Вони виснажені роком пандемії і персоналу лікарні явно не вистачає, але ці люди продовжують просто героїчну боротьбу з хворобою і дійсно піклуються про своїх пацієнтів", - зазначив колишній пацієнт.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...