"Таких посад не дуже багато": У ТЦ дали пояснення щодо мобілізації обмежено придатних в Україні

В Україні військовозобов'язані, яких військово-лікарська комісія визнала "обмежено придатними" до служби у воєнний стан, можуть бути мобілізовані. Однак служити вони можуть не скрізь, передають Патріоти України.

Начальник Кременчуцького районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Мирослав Волков в інтерв'ю Кременчуцькому Телеграфу" пояснив ситуацію. "Вони направляються до підрозділів тилових, як правило", – сказав підполковник.

"Таких посад не дуже багато, тому обмежено придатні, які є в нас, вони не всі мобілізовані", – додав Волков. "Однак наголошую: він придатний [до проходження служби] – просто з обмеженнями. Щоб люди не плутали це... Такий військовозобов'язаний може бути мобілізований, якщо в якійсь військовій частині є потреба в такому фахівці", – пояснив начальник ТЦК і СП.

Додамо: наказ Міністерства оборони України №402 говорить про те, що обмежено придатні у воєнний час не можуть служити в:

– десантних військах;

- плавскладі флоту;

– морській піхоті;

– спецспорудах (за винятком підрозділів забезпечення).

Вказана категорія може служити в:

– частинах чи підрозділах забезпечення;

– військкоматах (ТЦК та СП);

– установах, організаціях, навчальних закладах.

ВЛК у своїй постанові про часткову придатність військовозобов'язаного має вказати види служби й роботи, які протипоказані конкретній особі.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...