Талібам забагато галасу на вулицях та базарах: В Афганістані жінкам заборонили розмовляти у громадських місцях

В Афганістані таліби видали закон, який забороняє жінкам розмовляти у громадських місцях та показувати обличчя, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. У середу міністерство "пропаганди чесноти та запобігання пороку" опублікувало свої закони, які стосуються таких аспектів повсякденного життя, як громадський транспорт, музика, гоління та святкування.

Вони викладені у 114-сторінковому документі з 35 статтями, з яким ознайомилося Associated Press, і є першою офіційною декларацією законів про пороки та чесноти в Афганістані після захоплення влади талібами. Ці закони передбачають покарання, як-от попередження або арешт.

У статті 13, що стосується жінок йдеться про те, що жінка зобов’язана весь час прикривати своє тіло в публічних місцях і що прикриття обличчя має важливе значення, щоб уникнути спокуси та спокуси інших. Одяг не повинен бути тонким, облягаючим або коротким.

Жінки повинні прикриватися перед усіма незнайомими чоловіками, включаючи мусульман, і перед усіма немусульманами, щоб уникнути розбещення. Жіночий голос вважається інтимним, тому його не можна чути під час співу, декламації чи читання вголос на публіці. Жінкам забороняється дивитися на чоловіків, з якими вони не пов'язані кровною або шлюбною спорідненістю, і навпаки.

Нагадаємо, минулого року в Афганістані жінкам заборонили відвідувати національний парк. Талібанський міністр заявив, що "огляд визначних пам’яток не обов’язковий для жінок".

"Має знайти": Олександр Усик сказав, чого сьогодні найбільше бракує українському боксу

вівторок, 27 серпень 2024, 6:48

Абсолютний чемпіон світу в ексклюзивному інтерв'ю NV розповів про проблеми у вітчизняному спорті, передають Патріоти України. Зокрема, на питання чого сьогодні найбільше не вистачає українському боксу, Усик відповів так:. «Менеджерів. Бо саме якісний м...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...