"Там буде жорстка версія": Нардеп розповів про консульські послуги для військовозобов'язаних

Представник української делегації в ПАРЄ, яка працює з правами людини, висловився про необхідність надання можливості українцям справедливо користуватися консульськими послугами, щоб запобігти масовим відмовам від громадянства. Про це йшлося в коментарі народного депутата України Юрія Камельчука під час ефіру "КИЇВ 24", передають Патріоти України.

"Щодо консульських послуг за кордоном я казав: якщо там буде якась жорстка версія, я виступатиму дуже проти, тому що особливо я, як представник української делегації в ПАРЄ, ми працюємо з правами людини, і на рівні Європи цього б ніхто не зрозумів", - сказав він.

За його словами, якщо військово-обліковий документ буде відсутній, у людини можуть виникнути труднощі з отриманням консульських послуг.

"Хіба що консульства і представництва України напрацюють якийсь певний документ для отримання такого документа на території іншої країни, в консульстві чи ще в якомусь іншому випадку", - додав він.

Камельчук пояснив, якщо українцям не буде надана можливість справедливо користуватися консульськими послугами, ми побачимо відтік громадян і масові відмови від громадянства.

Нагадаємо, соцмережами ширяться чутки про те, що українцям, які перебувають в інших країнах та ухиляються від мобілізації, можуть обмежити їхні права, зробивши їхні закордонні паспорти недійсними.

ТСН.ua розпитав про це парламентарку та представницю профільного комітету Верховної Ради Ірину Фріз. Вона повідомила, що такої норми немає. Порядок ведення військового обліку за кордоном визначатиметься Кабміном. Залишилася норма про те, що видавання нового паспорта громадянина України за кордоном - лише за наявності військово-облікових документів.

Вальпургієва ніч. Як давні українці зустрічали 1 травня та захищалися від нечисті. Чому Лиса гора в Києві вважається наймістичнішим місцем Східної Європи

середа, 1 травень 2024, 0:42

Ніч з 30 квітня на 1 травня це Вальпургієва ніч або ніч відьом. У країнах Західної Європи в цей час відзначають свято весни. Основні прикмети, обряди й церемонії, пов'язані з містичною вночі, про те, чого краще не робити в цей період розповідають Патрі...

У Німеччині жорстоко побили переможця Ліги Європи-2022

вівторок, 30 квітень 2024, 23:43

Півзахисник Герти, яка виступає у другій Бундеслізі, Аймен Баркок був побитий в одному із нічних клубів Берліна. Про це пише Bild, передають Патріоти України. Повідомляється, що інцидент відбувся в неділю близько 4:30 ранку. Невідомі побили Аймена по о...