Там були дуже потрібні його особливі якості? Звільнений через напад на журналістів банкір... очолив держкомпанію

Колишній голова "Укрексімбанку" Євген Мецгер очолив "Українську фінансову житлову компанію". Підприємство належить державі. Про це стало відомо з даних системи розкриття інформації SMIDA, передають Патріоти України.

Мецгер відомий через скандал із нападами на журналістів-розслідувачів. Він наказав своїм співробітникам забрати камери, видалити записаний матеріал та вигнати журналістів з офісу. Ба більше, раніше Євгена Мецгера було визнано винним у справі про напад на журналістів "Схем" у суді. Йому присуджено штраф у розмірі 3400 грн.

Разом із Мецгером винними визнано колишнього директора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова та ексначальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осипова – їм призначено штрафи по 1700 грн. Відповідне рішення ухвалив Голосіївський районний суд Києва.

Нагадаємо, журналісти видання "Радіо Свобода" у жовтні 2021 року спробували взяти інтерв'ю у Мецгера для свого розслідування про наданий банком кредит, проте тому не сподобалося одне із запитань – і в журналістів відібрали камери, вилучивши відео. Пізніше записи вдалося відновити.

Сам Мецгер написав заяву про звільнення з "Укрексімбанку". На його місце призначено Сергія Єрмакова. 11 жовтня суд обрав Мецгеру та прессекретарю банку Володимиру Пікалову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а СБУ розпочала розслідування про фінансування тероризму.

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...