Свої люди: "Улюбленцю Банкової" дозволили будувати висотку на Печерську, - розслідування (відео)

Компанія з орбіти наближеного до Банкової Андрія Вавриша, попри порушення та відсутність головних документів, отримала дозвіл будувати висотний будинок на вулиці Вільшанській, 2-6 на Печерську, говориться в матеріалі Bihus.Info, передають Патріоти України.

Ділянка площею в 2,3 гектари розташована на Вільшанській, 2−6. На цьому печерському зсувонебезпечному схилі раніше будувати збиралися компанії сумновідомого Анатолія Войцеховського та компанія Укрбуд, керівником якої був екснардеп, а нині фігурант кримінального провадження за підозрою у корупції Максим Микитась.

Тоді через суд, рішення Київради та протести місцевих мешканців — звести тут житловий комплекс ніхто з них не зміг. У серпні компанія МК 8 взяла її в суборенду, а вже на початку вересня Державна архітектурно-будівельній інспекція видала їй дозвіл для початку будівництва першої черги житлового комплексу з офісами, торговими, спортивно-оздоровчими комплексами та паркінгом.

За словами експерта Георгія Могильного, серед поданих до ДАБІ матеріалів, відсутні ключові - основний проект будівництва, який пояснив би що, де і як будуватимуть.

В частині документів збільшена реальна площа орендованої ділянки вдесятеро — з 2,3 гектара до 23-х. Також порушено Генеральний план, де ця ділянка значиться зоною середньої забудови, тобто призначена для будинків максимум на 8 поверхів.

Натомість у першій черзі будівництва запланований будинок на дві секції. Перша на 16, друга — 24 поверхи. Нинішній керівник компанії МК 8 Сергій Софієв — працівник Андрія Вавриша. Керівник компанії, яка значиться засновником МК 8, Дмитро Овсій — юрист і партнер Вавриша.

У липні керівником фірми МК 8 був Вадим Струневич, який став нардепом від Слуги народу, а тому залишив посаду керівника компанії-забудовника.

Сам Вавриш у розмові з журналістами Bihus.Info підтвердив, що забудова Вільшанської - його проект і він має на нього «неабиякі плани». Генеральний директор девелоперської компанії SAGA Development Вавриш є другом голови Офісу президента Андрія Богдана.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...